Neglebider

HVORFOR BIDER MAN NEGLE?

At bide negle er en forfærdelig svær vane at lægge fra sig, neglebidning begynder typisk i barndommen og det menes at være arveligt. Som negle bider ved du også at intensiteten af negle bidning øges i stressede situationer, ved kedsomhed eller angst – neglene er jo altid ”lige ved hånden” til at aflaste.

Der kan være mange individuelle årsager til at bide negle, men det er som oftest fordi du har arvet vanen fra nogen i din familie, og det har efterfølgende udviklet sig til en ubevidst og automatisk stress respons.

NEGLEBIDNING KAN SKADE PERMANENT

Uanset hvad årsagen til neglebidningen er, så er det ikke bare et kosmetisk problem, selvom ned bidte negle ikke er kønne. Udover at huden omkring neglene bliver øm, kan det faktisk også øge risikoen for at beskadige vævet, for infektioner i og omkring neglebånds området og give permanente skader på neglen.

Gentagende neglebidning beskadiger vævet og får neglene til at vokse hurtigere, faktisk hele 20% hurtigere end normalt, hvilket kan resulterer i abnormt udseende negle. Det kan også gøre dig ekstra sårbar over for infektioner, når skadelige bakterier, enzymer og vira fra din mund kommer i kontakt med fingrene eller omvendt, hvis bakterier fra dine hænder og negle kommer i kontakt med din mund eller ansigt.

Kronisk neglebidning kan forårsage alvorlige problemer, og i nogle ekstreme tilfælde kan det skabe permanente skader på dine negle og dit neglevæv.

Så hvordan stopper man med at bide negle?

Her er mine råd til dig der bider negle:
 • Kunstige negle; få forlænget og forstærket dine ned bidte negle med gele i mit neglebider forløb (det kan du læse mere om længere nede på siden). Den kunstige negl vil gøre det sværere at pille og bide i neglene og derved kan dine negle få ro til at vokse sig længere og til sidst vil du ende med kun en let forstærkning af din egne lange/korte negle. – ydermere holder de fleste automatisk op med at bide negle, når de får lavet nogle flotte negle, så nænner man ikke at bide i dem og ødelægge dem.
 • Regelmæssig manicure; Hvis du af arbejdsmæssige årsager ikke kan eller må have kunstige negle, kan det være en god ide at gå til en professionel og få lavet en regelmæssig manicure, så dine negle altid er pæne og du derfor ikke vil bide dem.
 • Neglefil i tasken; en neglebiders værste tricker er hvis den naturlige negl har fået sig en lille flos, så skal den bides af! Sørg altid for at have en neglefil med i din taske, så du kan gribe filen, rette neglen til, så du undgår at bruge tænderne.
 • Udskift vanen; Hold hænderne aktiveret med f.eks. en stressbold.
 • Identificer årsagen; Hvad enten din neglebidning skyldes stress, kedsomhed eller angst, kan det måske hjælpe dig, at vide i hvilke situationer du begynder at bide negle. Du kan måske forberede dig på det kedelige arbejdsmøde, hvor neglene tit kommer i munden, og tage en stressbold med dig eller måske helt undgå nogle situationer der får dig til at bide.
 • Stop gradvist; Prøv gradvist at stoppe med at bide dine neglene en efter en. Oftest er der et mønster i hvilke negle man bider mest og hvilke man bider mindst. Start med at prøve at stoppe bidningen i de negle du bider mindst i og når de negle er blevet frie for dine tænder, så gå videre til de næste negle og prøv at stoppe med at bide dem osv.
 • Daglig pleje; Begynd at bruge lidt tid dagligt på at pleje dine negle og hænder i form af neglebåndsolie en god håndcreme, fil neglene og skub neglebåndet tilbage engang imellem.

Her kan jeg anbefale det ultimative neglepleje kit.

Nail serum – styrker og reparerer neglene.
Vitamina neglebåndsolie – fugter, blødgører og virker tilmed antiinflammatorisk.
Anti age lightweight – håndcreme der fugter og beskytter dine hænder.

Få HJÆLP TIL AT STOPPE NEGLEBIDNING

Når du kommer hos mig, for at stoppe med at bide dine negle, vil jeg derfor gøre mit ypperste, for at du kan lægge vanen! Jeg anbefaler altid at starte med en kort naturlig forlængelse. Neglen bliver forlænget til spidsen af din finger og forlængelsen bliver lavet på skabeloner og enten i en naturligt farvet gele eller med en flot helfarve.

Grunden til at de kunstige negle ikke laves længere end til fingerspidsen, skyldes at det vil give for stort et stress på den lille del natur negl du har, men også at du som neglebider kan mistet op til 20% af følelsen i fingerspidsen og de lange negle vil være i vejen.

Når man bider negle, vokser neglene 20% hurtigere end normalt, og det kræver derfor lidt ekstra i de første par måneder. Jeg anbefaler at man får lavet den første opfyldning efter 14 dage, derefter snakker vi fra gang til gang om måske at rykke dine opfyldninger – alt efter hvordan dine negle reagerer, og hvordan dit temperament er.

Da neglene vokser hurtigt, vil de jo også hurtigt blive længere – og lange negle er ikke noget du er vant til som neglebider. Vi holder dem derfor korte indtil du ikke længere føler, at neglene er i vejen.

Pleje og Efterbehandling

En gren der er tør knækkes under tryk, men en fugtig gren kan give efter for tryk uden at knække – det samme gælder dine negle.

Det er altid vigtigt at pleje sine negle også selvom du har produkter på, da det kan være med til at sikre en bedre holdbarhed af produktet. Du kan pleje i form af neglebåndsolie, negle serum og håndcreme.

Al pleje og alle produkter til dine hænder og negle kan du finde hos EC Nails.

Det er altid vigtigt, at bruge en god neglebåndsolie – også når ikke du har negle på. Når du er neglebider, putter du ofte fingrene i munden, hvor neglene vil komme i kontakt med dit spyt. Spyttet indeholder enzymer, der er lavet til at nedbryde din mad allerede når du indtager det, og det vil derfor også påvirke dine negle negativt.

Olien er derfor uhyre vigtig i dit forløb, og skal som minimum bruges 2 gange om dagen, for at holde neglene fyldt med olie, så hverken spyt eller vand kan trænge ind i neglen.

Man skal regne med at processen tager alt fra ½-3 år, alt efter hvor længe du har bidt negle, hvor meget du bider dem og hvor god du er til at passe på dine negle og hænder. I hvert fald, hvis man gerne vil lægge vanen helt.

NEGLEBIDERFORLØB

Jeg har som noget særligt valgt at lave to neglebider pakker: Pakkerne indeholder en kort geleforlængelse, en geleopfyldning efter 14 dage og en Vitamina neglebåndsolie, i pakken er der trukket 20% i rabat på opfyldningen.

Pakke 1 – 1.195 kr.
1 Kort geleforlængelse med naturligt look
1 Geleopfyldning med naturligt look
1 Vitamina neglebåndsolie 10ml

Pakke 2 – 1.300 kr.
1 Kort geleforlængelse med helfarve
1 Geleopfyldning med helfarve
1 Vitamina neglebåndsolie 10 ml

Har du spørgsmål til mit neglebiderforløb, er du meget velkommen til at bestille en tid via tlf. 42 91 18 57 eller booke online på www.ecnails.klikbook.dk – husk dog at booke under kategorien ”Neglebider” og vælg mellem pakke 1 eller pakke 

smukke negle plejet med sopolish

Fun facts

 • Fingernegle gror dobbelt så hurtigt som tånegle
 • Mænds negle gror hurtigere end kvinders
 • Under graviditeten gror neglene hurtigere
 • Er du f.eks. højrehåndet gror neglene hurtigere og er oftest bredere på højre hånd
 • Neglene gror hurtigere i varmen (fx om sommeren)
 • Neglene gror 20% hurtigere ved fx influenza
 • Efter 20-årsalderen gror neglene langsommere
 • Ekstrem diæt medfører at neglene gror langsommere
 • En almindelig naturnegl består af ca. 100 lag keratinceller

Lyder det spændende?

Ring på telefon 42 91 18 57 eller book en tid via knappen nedenunder.

Venligst opmærksom!

Pr. den 1. januar 2021 kommer der prisændringer – Alle bookinger foretaget inden den 31. december 2020 afregnes til 2020 priser.

Bookinger efter den 31. december 2020 afregnes til nye priser pr. 1.januar 2021 (ved ændring af bookinger i 2021, gælder priserne fra 1. januar 2021)